sreda, 19 septembar 2018 15:23

Četiri nova projekta za ljepšu Banjaluku

Napisano

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), u toku je javni poziv za prikupljanje ponuda za izvođenje radova na četiri projekta, koji će biti sprovedeni u banjalučkim mjesnim zajednicama. 

Tako bi u Saračici trebalo da bude nastavljena izgradnja trotoara, na Paprikovcu saniran dio Ulice Davida Štrpca, u Rosuljama rekonstruisan društveni dom, a u Šargovcu uređen i opremljen balon za sportske aktivnosti.

 

Istovremeno, UNDP je raspisao i javni poziv koji se odnosi na projekte koji nisu završeni u 2017. godini zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa – dječije igralište na Laušu i izgradnja društvenog doma u Česmi.

 

Ukupna vrijednost radova na ovih šest projekata iznosi oko 172.000 KM, od čega je učešće Banje Luke u sufinansiranju 70.000 KM.

 

U okviru ovog projekta, prošle godine je realizovano pet poslova, i to početna faza izgradnje trotoara u Saračici, sanacija dijela Ulice Davida Štrpca, sanacija sportskog balona u Šargovcu, obnova toaleta u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“, te proširenje škole u Česmi.

 

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednička inicijativa vlada Švajcarske i Švedske, a sprovodi ga UNDP. U ovaj projekat su uključene ukupno 24 jedinice lokalne samouprave u BiH, a Banja Luka u ovom projektu učestvuje sa šest mjesnih zajednica:  Saračica, Lauš 2, Paprikovac, Šargovac, Rosulje i Česma.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.