četvrtak, 08 novembar 2018 12:27

Peticiju za besplatne udžbenike potpisalo više od 4.500 građana

Napisano

BANJALUKA - Više od 4.500 građana potpisalo je peticiju za kojom traže da udžbenici za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj budu besplatni.

Potpisivanje je završeno juče, te je prikupljeno dovoljno potpisa da peticiju razmotri Narodna skupština RS.

 

Banjalučki atletičar i mladi političar Duško Tadić, koji je pokrenuo ovu inicijativu, kazao je kako su građani oduševljeni inicijativom. Putem društvenih mreža javljala su se i građani drugih gradovi koji su željeli podržati ovu inicijativu.

 

"Svi se nadaju da će ovo zaživjeti u što skorije vrijeme", kazao je Tadić.

 

Za besplatne udžbenike potrebno je da se iz budžeta RS izdvoji od 10 do 12 miliona KM, ali to bi mogla biti dugoročna investicija ako bi se udžbenici koristili više godina.

 

"Nadam se da će novi sastav poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske prepoznati ovu građansku inicijativu kao nešto što je od interesa za sve građane i da će se svi zajedno uključiti u pronalazak najboljeg mogućeg rješenja", rekao je Tadić. Inicijativu se predali na protokol NSRS.

 

Izvor:(Klix.ba)


 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.