nedelja, 25 februar 2018 11:54

Raspisan tender za dva nova kružna toka u Aleji Svetog Save

Napisano

Odjeljenje za saobraćaj i puteve raspisalo je tender za izgradnju dvije nove kružne raskrsnice u Aleji Svetog Save, koje bi trebalo da značajno rasterete saobraćaj od Narodnog pozorišta RS prema Studentskom kamupsu.

Riječ je o raskrsnicama sa Gundulićevom i Vase Pelagića, a procijenjena vrijednost radova za ova dva projekta je oko 430.000 KM.

Kako kažu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, raskrsnica Aleje Svetog Save i Gundulićeve ulice predstavlja važnu tačku u gradskoj saobraćajnoj mreži. S jedne strane, nalazi se na poprečnoj vezi istočnog i zapadnog tranzita, dok se druge strane ukrštaju vozila koja dolaze iz pravca Starčevice i Venecija mosta.

-Naše analize pokazale su da će rekonstrukcija ove klasične raskrsnice u kružni tok dovesti do bržeg odvijanja saobraćaja koje će karakterisati smanjenje vremenskih gubitaka i bolja protočnost prolaska vozila - ističu u Odjeljenju.

U okviru nastojanja za bolja saobraćajna rješenja na ovom potezu, planirano je i izmještanje pojedinih autobuskih stajališta. Predviđeno je, naime, da se stajalište iz smjera Venecija mosta izmjesti iz Gundulićeve ulice u Aleju Svetog Save, i to na način da će biti izgrađeno ugibalište, kao i za postojeće autobusko stajalište na strani kod Hotela Krajina. Na ovaj način, autobus koji prima i ispušta putnike biće van kolovoza i neće ometati saobraćajni tok, što se trenutno dešava.


-Dalje, na istoj saobraćajnici, kod Crkve Svete Trojice, odnosno na raskrsnici Aleje Svetog Save i Vase Pelagića, takođe će biti izgrađena kružna raskrsnica. Trotoar s lijeve strane ulice Vase Pelagića će biti proširen a najveći građevinski radovi biće s desne strane ukrštanja Ulice Vase Pelagića sa Alejom svetog Save gdje će biti neophodno pomjeriti stubove ulične rasvjete i semafor - kažu u Odjeljenju.


Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.