utorak, 17 jul 2018 13:21

U avgustu isplata preostale dvije učeničke stipendije grada Banjaluka

Napisano

Isplata gradskih stipendija učenicima i studentima odvija se prema planu, pa su tako početkom ovog mjeseca uplaćene sedma i osma po redu stipendija za 1.194 učenika i šesta za 318 studenta.

-Tokom avgusta za učenike će biti  uplaćene deveta i deseta stipendija, čime će biti završena isplata učeničkih stipendija za školsku 2017/2018. godinu – potvrdili su u resornom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

 

Kada je riječ o studentima – kako je planirano, u avgustu i septembru slijedi uplata po jedne rate, a u oktobru uplata devete i desete rate, čime će biti završena isplata svih stipendija.

 

Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a stipendija za deficitarna zanimanja 160 KM. Visina stipendija za studente prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja 250 KM.

 

Kada je riječ o novom konkursu za dodjelu stipendija za školsku 2018/2019. godinu, za učenike će biti raspisan početkom septembra, a za studente za akademsku 2018/2019. godinu konkurs će biti otvoren u drugoj polovini oktobra.

 

Deficitarna zanimanja za narednu školsku/akademsku godinu su za učenike srednjih škola: varilac, kamenorezac i tehničar modelar obuće, te za studente: diplomirani profesor matematike i informatike, diplomirani profesor fizike i diplomirani inženjer elektrotehnike. Za stipendije je planirano da bude izdvojeno 1,6 miliona KM, a visine stipendije ostaće iste.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)


 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.