Odštampajte ovu stranicu
sreda, 16 maj 2018 11:37

U junu završetak izgradnje kružnog toka kod Rebrovačke crkve u Banjaluci

Napisano

Izgradnja kružne raskrsnice na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac kod Rebrovačke crkve u Banjaluci odvija se u skladu sa predviđenom dinamikom, a završetak se očekuje početkom juna, rečeno je Srni u preduzeću Putevi Republike Srpske.

U narednom periodu radiće se na formiranju unutrašnjeg kruga kružnog toka, na struganju postojećeg asfalta i formiranju nove kolovozne konstrukcije, te uređenju terena i postavljanju nove saobraćajne signalizacije.

- Ova raskrsnica predstavlja važno saobraćajno čvorište i izgradnjom će biti unaprijeđena propusna moć, kao i bezbjednost saobraćaja - rekli su u preduzeću Putevi Republike Srpske.

U prethodnom periodu urađeno je proširenje kolovozne konstrukcije, a urađen je i kompletan donji stroj, te izmještanje i postavljanje instalacija.

Izvođač radova je konzorcijum koji čine preduzeća Prijedorputevi i Kozara putevi, a vrijednost izgradnje iznosi 541.376 KM sa PDV-om.

Početak izgradnje kružnog toka kod mosta Rebrovac, na ukrštanju bulevara Vojvode Stepe Stepanovića, Vojvode Petra Bojovića i Desanke Maksimović, ozvaničen je 7. novembra prošle godine.


Izvor:(RTRS)