petak, 14 septembar 2018 13:38

Uskoro manje gužve i veća bezbjednost pješaka u Majevičkoj ulici

Napisano

Proširenje kolovoza i izgradnja trotoara u Majevičkoj ulici u punom su jeku, a završetkom ovih radova biće riješen decenijski problem mještana.

Bezbjednost učesnika u saobraćaju, a naročito pješaka u dijelu ove ulice svakodnevno je bila ugrožena, jer je nedostajao dio trotoara.

 

Predsjednik Mjesne zajednice Petrićevac Zoran Savanović kaže da su radove kočili neriješeni imovinsko-pravni odnosi, jer jedan mještanin nije želio da proda zemljište. Savanović je istakao da je Majevička ulica veoma prometna, a zbog sužavanja tog dijela puta stvarale su se velike gužve.

 

- Taj problem će konačno biti riješen i krenulo se u završetak veoma bitne saobraćajnice za ovo naselje. Mjesnoj zajednici Petrićevac će to značiti mnogo, jer će se smanjiti gužve i neće biti velikih zastoja, a pješaci će biti bezbrižniji - istakao je Savanović i dodao da se u tom dijelu ulice nalaze i prostorije MZ, kojima će sada biti olakšan prilaz.

 

Sa sličnim problemom kubure i mještani Lijevčanske ulice. Naime, vlasnik jedne kuće nije želio da proda dvorište gradu, zbog čega je sada u toj ulici u funkciji samo jedna traka.

 

Kako su nam rekli iz MZ Petrićevac, rješavanje problema ove dvije ulice je veoma bitno, jer je to važna veza između ovog naselja i Paprikovca, na kojem se nalazi Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

 

Izvor:(Glas Srpske)


 

1 komentar

  • Link komentara zorin petak, 14 septembar 2018 14:39 napisao/la zorin

    E tim što neće da prodaju komad zemlje da bi se riješio vitalni saobraćajni problem,(a koriste tu istu saobraćajnicu) treba podići na tom mjestu potporni zid pa nek ulaze u dvorišta helikopterom.

    Prijavi

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.