sreda, 11 jul 2018 14:27

Završni radovi u toku: Uskoro dva nova vrtića u Obilićevu i Rosuljama

Napisano

Dva nova vrtića u Obilićevu i Rosuljama najesen će otvoriti vrata za prijem mališana, u okviru planova za proširenje vrtićkih kapaciteta i povećanje dostupnosti predškolskog obrazovanja za što veći broj najmlađih.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, kaže da su građevinski radovi u novim vrtićima u Ulici Marka Kraljevića (Obilićevo) i Kralja Petra II (Rosulje) ovih dana uspješno završeni i da u narednim danima počinje unutrašnje opremanje budućih zabavišta.

 

On je podsjetio da se se radi o nekadašnjim poslovnim prostorima u vlasništvu Grada koji su prenamjenjeni za potrebe smještaja najmlađih. Prema njegovim riječima, vrtić u Rosuljama renoviran je zahvaljujući donaciji Udruženja osiguravajućih kuća RS od 70.000 KM, dok je za prenemjenu nekadašnjeg dragstora u Obilićevu Grad izdvojio više od 144.000 KM.

 

-Očekujemo da će i unutrašnje opremanje, koji se takođe finansira iz gradskog budžeta, biti završeno za mjesec dana, tako da bi oba buduća vrtića već najesen trebala biti spremna za prijem djece – rekao je Bilčar.

 

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović, kaže da će ovim projektom biti obezbjeđen smještaj za oko 75 mališana. Ona napominje da bi, pored ova dva vrtića, ove godine trebali uslijediti radovi i na proširenju vrtića „Bubamara“, takođe u Obilićevu, te otvaranju novog zabavišta na Starčevici (Ulica I Krajiške brigade).

 

-Svi ovi ovi projekti govore o tome da gradska administracija, shodno budžetskim mogućnostima, aktivno i konkretno radi na rješavanju višedecijnskog problema sa dugim listama čekanja s ciljem da se djeci na području cijelog grada omogući adekvatno predškolsko obrazovanje – kazala je ona.

 

Ona je napomenula da će u novom vrtiću u Rosuljama biti omogućen smještaj za jednu grupu od 25 mališana, dok će u Obilićevu biti stvoren prostor za prijem dvije grupe od ukupno 48 mališana.

 

Istovremeno, iz Centra najavljuju da će u periodu od 1. do 15. avgusta biti otvoren javni konkurs za prijem djece u vrtiće. Konkurs će biti objavljen na veb stranici Gradske uprave i Centra.

 

Izvor:(Banjaluka.rs.ba)


 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.