Čubrilović sa predstavnicima kompanije: “Huavej” i Srpska zainteresovani za unapređenje saradnje

30.05.2024. | 10:31

Ministar‭ ‬saobraćaja‭ ‬i‭ ‭‬veza‭ ‬Republike‭ ‬‭‬Srpske‭ ‬Nedeljko‭ ‬Čubrilović istakao je da Srpska ima namjeru da dalje razvija i unapređuje poslovne odnose‭ ‬‬sa‭ ‬‬kompanijom‭ “Huavej”,‭ ‬jednom‭ ‬od‭ ‬najmoćnijih‭ ‬u svijetu za telekomunikacione i informacione sisteme.

‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬Čubrilović se danas u Pekingu sastao sa predstavnicima kompanije “Huavej tehnolodžiz” i posjetio njen istraživačko-razvojni centar, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja‭ ‬i‭ ‭‬veza‭ Srpske.‬

Iz “Huaveja” su naveli da postoji veliki interes ove kompanije da se unaprijedi saradnja sa Srpskom i pomogne u primjeni onoga što je neophodno u oblasti informacionih i telekomunikacionih tehnologija‭, posebno kada je riječ o bezbjednosti u funkcionisanju pojedinih sistema.

“‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬Tokom posjete,‭ ‬razgovarano‭ je o ‬uspostavljanju saradnje Ministarstva‭ ‬saobraćaja i‭ ‬‬veza i Vlade Srpske sa kompanijom `Huavej` s ciljem efikasne informatizacije i digitalizacije ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬Srpske, kao‭ ‬‬što‭ ‬su digitalizacija državnog sektora, korisničkih servisa i usluga”, navodi se u saopštenju.

Delegacija kompanije “Huavej” predstavila je najnaprednije informacione i komunikacione tehnologije i rješenja koja su kao lideri informacione i telekomunikacione industrije‭ ‬ ‬uspješno‭ implementirali‭ ‬‭‬širom‭ ‬svijeta, ‬proces‭‬ digitalizacije‭ ‬‭i‭ ‭prednosti ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬investicija‬ u ‭digitalizaciju. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬