Mnoštvo novina i popusta za posjetioce: Ljetna sezona na OC Јahorina od 27. juna

04.06.2024. | 20:06

Ljetna turistička sezona na Јahorini zvanično će početi 27. juna uz mnoštvo novina i popusta koje je Olimpijski centar Јahorina pripremio za posjetioce. Cilj je da Јahorina, osim zimske, postane i najpoželjnija ljetna destinacija.

Јahorina će 27. juna “otvoriti vrata” za svoje ljetne sadržaje.

Skaj dajv, adrenalinski park, biciklističke staze, panoramsko razgledanje gondolom, vodene aktrakcije samo su dio sadržaja u kojima će ovog ljeta uživati gosti iz cijelog svijeta.

Olimpijski centar pripremio je niz pogodnosti i popusta kako za građane Istočnog Sarajeva tako i cijele BiH.

– 50 odsto popsuta za sve građane BiH za ljetne sadržaje na Јahorini i šest dana bespaltno za sve građane Istočnog Sarajeva – pojasnio je Dejan Ljevnaić, direktor OC Јahorina.

Iako se Јahorina u poslednje dvije godine susrela sa tzv. “zelenim zimama” sa malo snježnih padavina, Olimpijski centar bilježi uspješnu zimsku sezonu uz dobit od 340.000 KM.

– Iako smo poslovali u ekstremno teškim uslovima iskazali smo dobit. Uvećali smo imovinu Olimpijskog centra za 26 milina KM. I to je najbolji rezultat svih ulaganja i poslovanja. Ova firma sa svom imovinom i biznisom na tržištu vrijedi 500 miliona KM – rekao je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Јahorina.

Turizam je jedna od najznačajnijih grana privrede za grad Istočno Sarajevo.

Saradnja lokalnih zajednica i OC Јahorina sa Vladom Republike Srpske rezultiraće postavljanjem mobilijara na planini kao i izgradnjom biciklističke staze, čija je vrijednost milion KM.

– Plan je da u narednih deset dana završimo projektnu dokumentaciju, predstavimo je Vladi i brzo dođemo do rješenja, kako bi do polovine ili krajem sezone imali ovo realizovano – kazao je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Rukovodstvo OC Јahorina uručilo je zahvalnicu gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubuiši Ćosiću za najuspješniju akciju čišćenja planine.