Nema zainteresovanih kupaca: Cijena „Mehanike“ sa 14 pala na milion KM

08.07.2024. | 15:21

Propala je još jedna licitacija za prodaju zvorničke „Mehanike“ jer nije bilo zainteresovanih kupaca, a na novoj prodaji cijena će biti 14 puta niža od procijenjene i iznosiće svega milion KM.

Licitacija za prodaju imovine „Mehanike“, po cijeni od dva miliona KM, održana je u petak, a s obzirom na to da kupaca nije bilo, Odbor povjerilaca danas je odlučio da ponovo smanji cijenu.

Stečajni upravnik Goran Domuz rekao je da je i ova, četvrta po redu licitacija propala jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

„Niko se nije javio na oglas niti se interesovao telefonski. Nova licitacija zakazana je za 31. jul, a cijena će iznositi milion KM“, rekao je Domuz.

„Mehanika“ je kćerka firma FG „Birač“ u stečaju, a trenutno prihode ostvaruje od izdavanja u zakup nekretnina „Alumini“.

Njena imovina prvi put je ponuđena na prodaju po početnoj cijeni od 14,2 miliona KM. Cijena je od tada nekoliko puta padala, ali kupaca i dalje nema, prenosi Capital.

Ukupna potraživanja povjerilaca od „Mehanike“ iznose 29,6 miliona KM. Od toga se na razlučne odnosi 24,3 miliona, a na povjerioce opšteg isplatnog reda 5,3 miliona maraka.

Najveći razlučni povjerioci su Investiciono – razvojna banka (IRB), ali s obzirom na to da je njena potraživanja kupila firma „Standard prva“ advokata Miloša Stevanovića, sada je ona povjerilac.

Najveći povjerilac u opštem isplatnom redu je „Alumina“.