Nešto novo za turiste: Na aerodromu Banjaluka postavljen digitalni info-pult FOTO

12.06.2024. | 14:05

Na aerodromu Banjaluka pušten je u rad interaktivni dvojezični digitalni info-pult na kojem se nalaze informacije potrebne turistima koji dolaze u Banjaluku, saopšteno je iz gradske Turističke organizacije.

Direktor Turističke organizacije grada Banjaluka Dragana Vukliš rekla je novinarima da će turisti putem info-pulta moći da se informišu o prevozu, smještaju, restoranima, kao i turističkim atrakcijama, odnosno o svemu što mogu da vide i rade u gradu na Vrbasu.

“Svaki segment označen je ku-ar kodom koji ima link na našu zvaničnu veb stranicu, što će omogućiti posjetiocima da skeniranjem koda, bez dužeg zadržavanja, nastave sa istraživanjem ponude i potencijala našeg grada putem svog mobilnog telefona”, rekla je Vukliševa.

S obzirom na to da je ovaj info-pult instaliran prije par dana, Vukliševa je rekla da su od zaposlenih na aerodromu dobili pozitivne informacije da putnici koriste ku-ar kod.

Ona je istakla da će Turistička organizacija grada Banjaluka u narednom periodu imati još ovakvih aktivnosti, a sve s ciljem što bolje promocije i privlačenja turista u Banjaluku.

Iz “Aerodroma Republike Srpske” saopšteno je da postavljanje dvojezičnog interaktivnog info-pulta na aerodrom Banjaluka predstavlja dobrodošlicu za sve putnike koji dolaze u Srpsku.

Iz ovog preduzeća dodaju da aerodrom Banjaluka predstavlja vrata u Rapubliku Srpsku i BiH, te da je ovaj info-pult značajan i koristan iformator za sve turiste, poslovne ljude i putnike koji slijeću na banjalučki aerodrom.