Nova firma za spas radnika: Sankcionisane kompanije ugašene, osnovan Invictus

18.07.2024. | 15:28

Firme iz Republike Srpske koje su se našle pod sankcijama Kancelarije za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD-a završile su posao oko osnivanja „Invictus Tehnology group“, preduzeća pod čijim imenom će ubuduće poslovati.

Riječ je o društvu ograničene odgovornosti (DOO) registrovanom u Vidovdanskoj ulici u Banjaluci na istom broju na kojem radi i kompanija “Prointer”, navodi Capital.

Osnivači “Invictusa” su Bojan Vujić i Nemanja Reljin sa po 35 odsto vlasništva, te Radmila Bojanić i Vladimir Perišić sa udjelom od po 15 odsto.

Osnivački kapital preduzeća je 1.000 KM, a osnovna djelatnost trgovina na veliko računarima, perifernom opremom i softverom.

Vujić je aktuelni direktor “Infinity International grupe”, a Perišić je direktor kompanije „Prointer“ koja posluje u okviru ove grupe.

Reljin je osnivač kompanije “Sirius 2010” koja ranije zvanično nije bila dio ove grupacije, a koja ovom simbiozom to sada postaje, dok je Bojanićeva direktor ove kompanije.

Direktor novoosnovanog preduzeća će biti Bojan Vujić.

Kao što je ranije i najavio u “Invictusu” nema “Alternativne” i “Una”“ televizije jer je fokus grupe na IT sektoru koji je sankcionisanim firmama ranije bio uglavnom osnovni izvor prihoda.

Inače, u toku je gašenje računa firmama sa OFAC-ove crne liste, a procjene su da bi do kraja jula banke taj posao trebalo da završe.

Podsjećamo, pod američkim sankcijama su se našli “Prointer ITSS”, “Infinity International grupa”, “K-2 Audio Company”, “Kaldera Company”, “Sirius 2010” i televizija “Una World”.