Prilika za posao: Švajcarski div položio kamen temeljac za pogon u BiH FOTO

06.07.2024. | 17:17

Na lokalitetu Bobara kod Tomislavgrada uskoro bi trebalo da se otvori pogon švajcarske kompanije “Šiler”, koja proizvodi medicinsku opremu.

Tim povodom u petak je na spomenutoj lokaciji svečano položen kamen temeljac čemu su, između ostalih, prisustvovali predsjednik i vlasnik “Šiler” grupacije Alfred Еugen Šiler, ambasador Švajcarske u BiH Daniel Hun, predsjednik Vade Kantona 10 Ivan Vukadin, te načelnik opštine Tomislavgrad Ivan Buntić.

Vlasnik grupacije Alfred Еugen Šiler zahvalio je svima koji su omogućili otvaranje ove kompanije u Tomislavgradu koja će, kako kaže, raditi na razvoju i proizvodnji uređaja za opterećajnu, takozvanu stres elektrokardiografiju koji se distribuišu širom svijeta, a nekoliko takvih uređaja nalazi se i na području BiH.

“Razlog našeg uspjeha je u prvom redu inovacija, a još jedna naša snaga je i dobra uslužna organizacija, koju klijenti jako cijene”, naglasio je Šiler, zahvalivši se svima koji su podržali realizaciju ovog projekta.

Dopredsjednik za globalno upravljanje proizvodima u “Šiler AG” te direktor Еrgosana d.o.o. kompanije “Šiler” Mirko Gadža naglasio je prepoznatljivost ove kompanije na tržištu jugoistočne Еvrope.

“Kompanija Šiler dobro poznaje tržište jugoistočne Еvrope i jako smo ponosni što upravo ovdje u BiH obavljamo prvi početak gradnje naše firme”, rekao je on.

Ambasador Švajcarske u Bosni i Hercegovini Daniel Hun smatra da je BiH atraktivna proizvodna lokacija za firme koje snabdijevaju evropsko tržište.

Šiler grupacija s ukupno 1.400 zaposlenih već dugi niz godina uspješno posluje na svim kontinentima svijeta.