Traže naknadu štete: „Fagus“ tužio „Elektroprivredu RS“ za 608.000 KM

03.07.2024. | 14:22

Preduzeće „Fagus“ iz Kotor Varoša tužilo je „Elektroprivredu RS“ i “Elektrokrajinu“ radi naknade štete od 608.000 KM.

„Fagus“ u tužbi koju je podnio polovinom februara ove godine navodi da je sa „Elektroprivredom RS“ u ugovornom odnosu po osnovu snabdijevanja električnom energijom, za potrebe obavljanja njegove redovne djelatnosti, ali da ERS svoju obavezu nije ispunjavala najmanje tri godine unazad.

„U tom periodu je bilo i više prekida u isporuci struje, koji su prouzrokovali štetu na postrojenjima tužitelja koje koristi u proizvodnji, iako on uredno izmiruje svoje obaveze“, navedeno je, između ostalog, u tužbi.

S druge strane, ERS je u odgovoru navela da je tužba neosnovana, jer ne daje osnov koji bi učinio opravdanim postavljeni tužbeni zahtjev.

„Takođe, nisu navedeni valjani dokazi koji ukazuju na eventualno nastalu štetu ili izgubljenu dobit, te ne postoji poveznica između radnji koje se tuženim stavljaju na teret kao štetne i prikazanog tužbenog zahtjeva, zbog čega predlažemo da se zahtjev odbije u cijelosti“, navedeno je u odgovoru na tužbu, prenosi Capital.

U ponedjeljak je u ovom sporu pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci održano pripremno ročište čiji nastavak je zakazan za 26. jul.