ponedeljak, 12 februar 2018 22:27

Facebook je postao društvena mreža starije populacije

Napisano

Na društvenoj mreži Marka Zuckerberga je sve više osoba starijih od 55 godina, a sve manje tinejdžera.

Predviđa se da će tokom 2018. godine 700 hiljada mladih Britanaca otići s društvene mreže Facebook. Do te je brojke došlo istraživanje kompanije eMarketera koje procjenjuje da će do kraja 2018. u Velikoj Britaniji Facebook koristiti 4,5 miliona osoba starih između 12 i 17 godina, te 4,5 miliona osoba starih između 18 i 24 godine, odnosno 700 hiljada manje nego prethodne godine, prenosi N1.

Trend u kojem mlađi korisnici okreću leđa Facebooku prisutan je već godinama. Njima su mnogo interesantiniji Snapchat i Instagram kojeg je Facebook kupio 2012. godine. Snapchat je u posljednje tri godine povećao broj korisnika za čak 43 odsto.

Facebook je ove godine proslavio 14. rođendan i baš kako on stari, stare i njegovi korisnici. Očekuje se da će samo ove godine broj korisnika starijih od 55 godina porasti za 500 hiljada, pa će tako broj korisnika starosti između 55 i 65 godina porasti na 6,4 miliona.

Za to postoji i razlog. Naime, starija populacija kasni što se tiče tehnoloških trendova, a većinom se priključuju Facebooku kako bi mogli biti u stalnom kontaktu sa svojom djecom i unucima.

Uprkos navedenim brojkama Facebook i dalje najpopularnija društvena mreža u Velikoj Britaniji koju redovno posjećuje 32,6 miliona korisnika.


(BL PORTAL)


 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.