sreda, 11 jul 2018 16:04

Facebook Messenger će uskoro prepoznavati poruke koje stižu od botova

Napisano

Prema najnovijim izvještajima, Facebook testira sistem koji će moći da prepozna da li su direktne poruke (DM) došle od osobe koja je prava. Kompanija je sada i potvrdila da radi na ovoj funkciji.

Ideja se zasniva na tome da se osigura da poruke koje se primaju ne stižu ni od koga drugog, nego od osobe sa kojom smatrate da razgovarate.

 

Ukoliko dobijete poruku na Facebook Messengeru, posebno ukoliko je ona od nekoga s kim niste skoro ćaskali, možete dobiti upozorenje o tome da li se radi o nalogu koji je nedavno kreiran, da li osoba koristi Messenger bez povezanog Facebook naloga, informacije o zemlji iz koje osoba dolazi i da li nalog osobe deli slično ime sa pravim Messenger kontaktom ili Facebook prijateljem.

 

Zvaničnik Facebooka je za Engadget izjavio da su ovi testovi dio kompanijinih napora da se bori protiv lažnih naloga i botova, kao i prevara na Messengeru.

 

Kako prenosi benchmark.rs, ovaj kontekst bi korisnicima trebalo da olakša donošenje odluke o tome da li žele da nastave razmenu poruka sa određenim osobama na servisu.


(BL PORTAL)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.