četvrtak, 09 avgust 2018 18:25

Opera planira da doda novčanik za kriptovalute u svoj desktop browser

Napisano

Opera planira da korisnicima olakša upravljanje kriptovalutama, jer popularni pregledač postaje prvi veliki desktop browser koji donosi podršku za novčanike za kriptovalute (cryptocurrency wallet).

 Implementacijom walleta neće biti potrebe za eksternim ekstenzijama i aplikacijama.

 

Desktop novčanik (koji podržava Ethereum i njegove tokene) se sinhronizuje sa novčanikom za kriptovalute integrisanim u Android verziju Opere, koja je predstavljena u junu. Kada korisnik želi da izvrši plaćanje kriptovalutama, "potpisuje" transakciju tako što koristi senzor otiska prsta iz telefona. Na ovaj način se izbjegavaju lozinke, koje mogu biti zaboravljene ili ukradene.

 

Biometrijski pristup, iako još uvijek nije perfektan, bar u teoriji predstavlja sigurnije rješenje. Sav fond kriptovaluta je uskladišten lokalno na korisnikovom telefonu, a ne na nekom udaljenom serveru. Kako bi povezao mobilni novčanik sa desktop pregledačem, potrebno je da korisnik samo skenira QR kod.

 

Opera prognozira da će blockchain i distribuirane aplikacije postati mejnstrim od značaja, a dodavanjem ove funkcije Opera je u centru ovih zbivanja. Opera obećava da će se integracija novčanika za kriptovalute u pregledače uskoro omogućiti korisnicima. Oni koji žele uvid u to akko sve funkcioniše, mogu se registrovati ovdje.

 

Izvor:(benchmark.rs)

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.