utorak, 26 septembar 2017 00:24

Estetika ili psihologija: Kada ljekar treba da kaže "dosta"?

Napisano

Kada konstatujemo da žene sve više liče, imaju fabrička usta, grudi, noseve, onako male prćaste kao dugme.... ne možemo da izostavimo pitanje pa ko im to sve tako šablonski radi. 

Takođe, na svjetskoj sceni sve su popularnije i sve je više žena koje od sebe prave hodajuće katastrofe - najveće grudi, najširi kukovi i tako redom. Tu je već trenutak kada treba da se zapitamo - zašto neko od ljekara pristaje na ovako nešto. Šta je okidač za tako radikalne estetske intervencije i da li "hirurg plastičar" treba da kaže dosta?

Kao što su nekad žene mijenjale frizure, tako danas rade sa svojim tijelom, licem. Sve se mijenja i prati trendove.

Dr spec Katarina Ljubinković u razgovoru za portal "Žena" ističe da su emocije ključne kada su u pitanju estetske korekcije. Njen savjet je nikako ne raditi radikalne promjene u stanjima stresa, kada je u toku razvod, bilo kakva velika promjena ili trauma u životu.

"Najčešći motiv za izbor estetskih procedura je da bismo se bolje osjećali ili postigli nešto što će doprinjeti da se bolje osjećamo. Konsultacije, iskren razgovor sa ljekarom je važan. Ljekar treba da procijeni i posavjetuje. Koja su realna očekivanja ? Da li je pravi trenutak za promjenu zavisno od emotivnog i zdravstvenog stanja?

To su pitanja o kojima se razgovara, a nekada je dovoljna samo nega i neki drugi načini za postizanje osećaja samopouzdanja i unutrašnje snage", objašnjava naša sagovornica.

O trendu da žene izgledaju previše "serijski" dr Ljubinković kaže:

"Postoji puno estetskih korekcija koje su dobro urađene. Daju prirodan izgled, ne skreću pažnju, te ih ne prepoznajete. Na primjer, tretman hidratacije usta i diskretno osvježenje konture usana koje su izgubile jedrinu sa godinama. Koristi se hijaluronski filer. Usne izgledaju nježno, jedro, zadržavaju svoj oblik, bez uvećanja volumena."

Zanimljivo je i da je Američko udruženje plastičnih hirurga objavilo studiju u kojoj su došli do podataka da se 75 odsto ljudi odlučuje za plastičnu hirurgiju radi boljeg izgleda i aktivnijeg života, 70 odsto je je poslije intervencije imalo emotivno zadovoljstvo.


Izvor:(Super Žena)

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.