utorak, 09 oktobar 2018 21:39

NASA: Ako ne vjerujete, idite na Mjesec, otisci će i dalje biti tamo

Napisano

Bio je to mali korak za čovjeka, ali veliki za čovječanstvo. Nil Armstrong je 20. jula 1969. godine stavio svoju lijevu nogu na površinu Mjeseca, čineći ga prvim čovjekom koji je to uspio. 

Uprkos brojnim dokazima, postoji bezbroj teorija da je slijetanje na Mjesec lažirano. Posljednja od njih tvrdi da otisak đona na fotografijama ne odgovara Armstrongovim čizmama, a na kraju se čak i Nasa uključila da odgovori na tvrdnje.

 

Kako bi podržali svoje tvrdnje, skeptici su priložili fotografije Armstrongove opreme na „Apolo 11“ misiji, koja je izložena u Nacionalnom muzeju za vazduhoplovstvo i svemir „Smitsonijan“.

 

 

Uprkos tome što su Armstrong i ostali članovi posade nosili odijelo „apolo/skajleb A7L“, koje se vidi na fotografiji, imali su na letelici još opreme. A tu ulazi i jedna vrsta naglavaka, koji se stavljaju na čizme. I da, njihov otisak potpuno odgovara onom na fotografiji.

 

„Naglavci“ su pružali dodatnu zaštitu i ostavljali su karakterističan otisak, koji se može videti na brojnim fotografijama sa površine Mjeseca.

 

 

Osim toga, iz Nase savjetuju svima koji su i dalje skeptični da odu na Mjesec i sami se uvjere.

 

„Prvi otisci na Mjesecu biće tu još milion godina. Nema vjetra da ih oduva“, navode iz Nase, prenosi RTS.

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.