petak, 12 januar 2018 13:18

VIDEO - Impresivno postrojavanje najveće armije na svijetu

Napisano

Kineska armija objavila je impresivan snimak postrojenih jedinica u provinciji Hebei, gdje im se obratio predsjednik Si Đinping.

Đinping je vojnicima poručio da "uvijek budu spremni za borbu i sigurno je da će pobijediti", kao i da se ne plaše "ni smrti, ni poteškoća".

Oružane snage su se okupile na više od 4.000 lokacija u Kini kako bi slušale govor vrhovnog komandanta, a zatim su se svi, okrenuti ka crvenoj zastavi, zakleli da će odlučno ispunjavati sve Sijeve naredbe.

Kineska Narodna oslobodilačka vojska najveća je stajaća vojska na svijetu, sa blizu 2.183.000 pripadnika oružanih snaga.

Vojska je podijeljena u pet rodova-mornaricu, kopnene, vazduhoplovne, raketne snage i strateške snage za pružanje podrške.

Smatra se da je vojska vrlo dobro utrenirana i opremljena, naročito u kontekstu velike modernizacije koja se sprovodi posljednjih godina.


Izvor:(Nezavisne novine)

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.