Prijedorski voćari pokrenuli su prvu liniju hladno cijeđenih voćnih sokova pod nazivom "Kapi s Kozare". Riječ je o zajedničkom projektu lokalnog Udruženja voćara i Poljoprivredne zadruge "Kooperativa" i Grada Prijedora, a cilj je da sokovi, napravljeni bez hemijskih dodataka, prerastu u prepoznatljiv brend. Kapi s Kozare, na tržištu u Prijedoru očekuju se do novogodišnjih praznika.

utorak, 11 decembar 2018 10:41

Okončan stečaj banjalučkog "Jelšingrada"

Napisano

Stečaj "Jelšingrada", fabrike alatnih mašina Banjaluka, završen je nakon skoro deset godina. Od 27,8 miliona priznatih potraživanja povjerilaca, namireno je svega 7,3 miliona KM. Stečajni postupak koštao je 2,3 miliona KM.

subota, 08 decembar 2018 19:44

U RS sve više solarnih elektrana

Napisano

Iako još ne zauzimaju važno mjesto u ukupnoj proizvodnji električne energije u Republici Srpskoj, i kod nas je sve više solarnih elektrana. Proizvodnja električne energije, iz sunčevog zračenja, ekološki je najčistija i najprihvatljivija, a donosi i veliku ekonomsku korist.

BANJALUKA - Na Banjalučkoj berzi danas je ostvaren promet od 4,31 milion KM u 60 zaključenih poslova, podaci su iz Berze.

Strana 1 od 42