Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH otvoreno je kazao da je u tajnom glasanju između dva kandidata pobijedio njegov favorit.

Branislav Borenović, predsjednik Anketnog obora formiranog Odlukom Narodne skupštine Republike Srpske s ciljem sagledavanja činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića, izjavio je da je šokiran napadima ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača na rad ovog odbora.

Srpska demokratska stranka energično odbacuje sve navode ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača koji u današnjem otvorenom pismu tvrdi da je Anketni odbor zloupotrijebio povjerenje Narodne skupštine Republike Srpske da sprovede istragu u vezi sa smrću Davida Dragičevića.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač tvrdi da je Anketni odbor, na čelu da Borislavom Borenovićem i podrškom SDS-a, zloupotrijebio povjerenje Narodne skupštine da sprovede istragu u vezi sa smrću pokojnog Davida Dragičevića, te pozvao parlament Srpske da zaštiti svoje organe i prostorije.

Strana 1 od 326