Alkaraz čeka Đokovića u reprizi finala: Poslije preokreta savladao Medvedeva

12.07.2024. | 17:40

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u finale Vimbldona nakon što je poslije četiri seta bio bolji od Rusa Danila Medvedeva.

Alkaras je slavio sa 3:1, a po setovima je bilo 6:7, 6:3, 6:4, 6:4.

Fenomenalno polufinale gledali smo na Centralnom terenu.

Nastavlja Alkaras pohod na odbranu titule, gdje je u prošlogodišnjem finalu srušio Novaka Đokovića.

Prvi set nije nagovještavao ovakav epilog meča. Medvedev je bio taj koji je dominirao u razmjenama, prvi je došao do brejka, ali je Alkaras uspio da se vrati u meč. Gledali smo taj-brejk gdje je Rus apsolutno počistio Španca i sa 7:1 došao do osvajanja prvog seta.

Trgnuo se Alkaras u drugom setu. Nakon što je Medvedev poslije taj-brejka poveo u setovima sa 1:0, Alkaras je ekspresno izjednačio i osvojio drugi set sa 6:3. Španac je došao do brejka u četvrtom gemu, poveo sa 3:1, a nakon toga i potvrdio prednost.Uspio je da sačuva svoj servis do kraja seta, pa je na semaforu pisalo 1:1.

Gdje je stao u drugom, Alkaras je nastavio u trećem setu. Ponovo mu je jedan brejk bio dovoljan za osvajanje seta, a njega je napravio u 3. gemu. Uspio je da sačuva svoj servis do kraja seta i dođe nadomak finala Vimbldona. Mladi teniser iz Mursije osvojio je set sa 6:4.

Već u prvom gemu 4. seta Alkaras dolazi do brejka. Ipak nije uspio da ga potvrdi, pa Medvedev dolazi do ribrejka i izjednačenja. Gledali smo egal sve do sedmog gema kada Alkaras pravi ključni brejk i dolazi na korak od finala.

Uspio je Španac da sačuva svoj servis i na kraju dođe do trijumfa, piše Srpskainfo.

U finalu će se sastati sa boljim iz duela Novak Đoković – Lorenco Museti.