Alkaraz izazvao Đokovića: Cilj mi je povratak na prvo mjesto

27.09.2023. | 12:12

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je da uživa u “divnoj borbi” sa najboljim svjetskim teniserom Novakom Đokovićem za prvo mjesto na ATP listi na kraju godine i da će mu ta borba dati dodatnu motivaciju pred Otvoreno prvenstvo Kine.

Drugi teniser svijeta rekao je novinarima pred početak turnira u Pekingu da će na svakom treningu i meču razmišljati o vrhu ATP liste, kako bi sustigao prednost koju ima Đoković.

“Vodimo zaista divnu bitku za svjetski broj jedan, posebno nakon sjajne igre Đokovića u Americi. On je trenutno broj jedan i stoga dolazim ovdje sa dodatnom motivacijom da zauzmem prvo mjesto. To je nešto što imam na umu na svakom treningu i o čemu razmišljam na svakom turniru”, istakao je Alkaraz.

On je naglasio da za njega “nije obavezno” da se vrati na prvo mjesto, ali da treba sebi postaviti ciljeve za svaku godinu i da je jedan od njegovih glavnih ciljeva ove godine da zauzme prvu poziciju.

Alkaraz je glavni rival Đokovića ove godine. Španac je srpskog tenisera pobijedio u finalu Vimbldona, ali se Đoković, koji je najbolji teniser svijeta, vratio na vrh ATP liste nakon Ju-Es opena, gdje je osvojio svoju 24. grend slem titulu.

Oznake: Alkaraz, Đoković