Alkaraz: Trčao sam kući poslije škole da bih gledao Rolan Garos, a sada…

09.06.2024. | 21:43

Fenomenalni teniser iz Mursije je posle Ju-Es opena i Vimbldona svojoj bogatoj kolekciji pridodao i trofej sa pariskog grend slema.

Karlos Alkaraz novi je šampion Rolan Garosa, pošto je u nedjeljnom finalu savladao Aleksandera Zvereva poslije četiri sata i 19 minuta igre – 3:2.

Španac je preokretom u posljednja dva seta stigao do treće grend slem titule u karijeri i to na tri različite podloge, a poslije meča nije krio sreću zbog svog uspjeha.

“Prije svega, moram da čestitam Saši na fantastičnom početku godine. Nevjerovatan je nivo na kom igraš i rada koji ulažeš svaki dan. Igrao si srcem. Preživio si mnogo teških trenutaka u posljednjih godina. Ovo je zavšretak jednog puta. Nadam se da ćeš uskoro imati šansu da osvojiš neki grend slem”, rekao je Alkaraz tokom svečane ceremonije.

Potom se obratio timu.

“Moj tim je uložio nevjerovatan rad. Vratio sam se poslije povrede. Nisam se osećao dobro. Bilo je mnogo sumnji da li ću doći. Zahvalan sam na tome što imam takav tim. Svi u mom timu daju maksimum da se razvijem kao igrač i osoba. Mi smo velika porodica”, istakao je Španac i potom se okrenuo ka svojoj pravoj porodici:

“Želio bih da govorim i o svojoj porodici. Sjajno je što ste tu i podržavate me. Znam i kada niste tu da me podržavate dok me gledate na televiziji. To je sjajan odnos još od kada sam bio dijete. Uvijek sam poslije škole trčao kući da gledam ovaj turnir. Hvala na svemu što ste učinili za mene.”