Avramović zvanično napustio Partizan, klub se oprostio emotivnom porukom: “Neponovljiva ličnost”

25.07.2024. | 12:17

Aleksa Avramović više nije košarkaš Partizana!

Ono o čemu se dugo pričalo sada je zvanično, Aleksa Avramović je napustio KK Partizan!

Nakon tri sezone u crno-bijelom dresu tokom kojih je postao jedan od miljenika navijača i simbol ekipe energični bek promijeniće sredinu. Iako Partizan u svojoj objavi nije pisao o sljedećoj destinaciji Avramovića sve vodi ka tome da će reprezentativac Srbije zaigrati za CSKA u narednom periodu.

Iskusni 29-godišnji košarkaš je karijeru počeo u Mladosti iz Čačka, a onda je 2013. prešao u Borac. Igrao je za OKK Beograd, a u inostranstvu za Vareze, Malagu i Estudijantes odakle je 2021. godine stigao među crno-bijele. Sa Partizanom ima jednu titulu prvaka u ABA ligi.

“Poslije tri sezone, naš Aleksa Avramović će nastaviti karijeru u drugom klubu. Igrač kog krasi nevjerovatna energija, jednostavno neponovljiva ličnost, ostaće upamćen po mnogim sjajnim utakmicama i anegdotama koje smo zajedno prošli tokom posljednje tri sezone. Aleksa, tvoj Partizan ti želi puno sreće i dobrog zdravlja u nastavku karijere”, navodi se u oproštajnoj poruci crno-bijelih.

Što se tiče Partizana, od tima koji je prošle sezone nastupao u crno-bijelom dresu ostaće vjerovatno samo Balša Koprivica. Svi ostali su slobodni u narednom periodu da pronađu novu sredinu, prenosi Mondo.