Belingem i Kejn spasili Englesku eliminacije sa Evropskog prvenstva

30.06.2024. | 20:52

Fudbaleri Engleske savladali su Slovačku poslije preokreta i produžetaka (2:1) u osmini finala Evropskog prvenstva.

Postaje već nesnosno koliko se Englezi provlače na ovom šampionatu Evrope. Geret Sautgejt je već vidio papir sa otkazom, a Hari Kejn još jednu propuštenu šansu da dođe do trofeja.

Čitavih 95 minuta, Slovačka je imala gol prednosti koji bi ih odveo u prvo i istorijsko četvrtfinale prvenstva Starog kontinenta, a onda se pojavio Džud Belingem.

Mladi fudbaler Real Madrida jednostavno ne staje gdje god da nastupa. Čarobnjak ili Šarlatan, Prospero ili Jago, teško je odrediti koje su provenijencije njegove sposobnosti, ali jedno je jasno – malo je takvih umjetnika na terenu ikada viđeno.

Golom u 90+5. minutu utakmice takozvanim “makazicama” uspio je da anulira pogodak Ivana Šarca iz 25. minuta, i donese svom timu opstanak na šampionatu.

Slovaci su se branili krvnički do posljednje sekunde, ali ih je gol Belingema potpuno dotukao. Pali su i samo je minut bio potreban u nastavku da prime i pogodak koji ih šalje nazad u domovinu. Ukoliko je Džud bio sudija, Kejn je bio dželat, pošto je u 91. minutu utakmice presudio izabranicima Frančeska Kalcone.