Borba za titulu: Partizan zakazao finale sa Zvezdom

30.05.2024. | 21:17

Košakaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa Superlige Srbije pošto su u odlučujućem meču savladali Megu sa 96:68 i ukupnim rezultatom 2-1 završili seriju.

Crno-bijeli su bili ubjedljivi u „majstorici“ u dvorani „Aleksandar Nikolić“ i u borbi za titulu sastaće se sa Crvenom zvezdom, koja je sa 2-0 eliminisala FMP iz Železnika.

Klub sa Kalemegdana brani titulu, a nedavno je u finalu ABA lige maksimalnim rezultatom 3:0 dobio ekipu iz Humske. Zvezda je dobila posljednjih šest vječitih derbija, a Partizan je bez trijumfa u 2024. godini.

Ekipa Željka Obradovića je sve dileme oko ishoda trećeg polufinalnog dulela razriješila u prvoj četvrtini koju je dobila sa nevjerovatnih 39:9! Petorka Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Kevin Panter, Zek Ledej i Bruno Kaboklo nije željela ništa da prepusti slučaju i ozbiljnom igrom od prvog minuta nametnula je tempo koji mladi tim Mege, pojačan oporavnjenim Urošem Plavšićem, nije mogao da isprati.

Partizan je meč počeo sa dve vezane trojke Pantera i zakucavanjem Kabokla za 8:0, a ogromnih plus 24 imao je u šestom minutu i već tada je bilo jasno u kom smjeru će da ide večerašnja utakmica.

Mega je u drugoj četvrtini pokazala ponos i potencijal, serijom 16:3 došla je 42:25, a Partizan je prvi koš iz igre postigao tek na isteku šestog minuta i to trojkom Džejlina Smita. Crno-bijeli su na odmor otišli sa 16 poena prednosti (47:31), u trećoj dionici ponovo su dodali gas za 65:37 i kasnije rutinski meč priveli kraju.

Loša vijest za crno-bijele je povreda kapitena Pantera, koji od početka druge četvrtine nije ulazio u igru, a meč je gledao tako što je držao led na koljenu.

Ledej je bio nejefikasniji sa 17 poena (4/8 za dva, 2/4 za tri, 3sk, 4as), Anđušić je upisao 16 (4/6 za dva) koliko i Kaboklo (8sk), Panter 10 (2/2 za dva, 2/3 za tri), a Avramović 9 uz 7 skokova i 9 asistencija.

U poraženom timu, koji je za tri šutirao mizernih 2/20, Filip Jović je bio najzapaženiji sa 21 poenom (9/14 za dva), Andrija Jelavić i Nikola Đurišić su postigli po 9.

Finalna serija počinje 3. juna, igra se na dvije pobjede, a prednost domaćeg terena imaće Crvena zvezda.