Britanci u panici nakon Đokovićeve poruke publici na VImbldonu: Probudili smo zvijer

09.07.2024. | 10:44

Srpski teniser Novak Đoković dominantno je došao do pobjede nad Holgerom Runeom (3:0) i tako se plasirao u četvrtfinale Vimbldona, međutim poslije meča se najviše priča o njegovoj izjavi. Đoković se praktično cijelio meč borio sa nepristojnom publikom, koja mu je vikala “buuu”, krijući to iza skandiranja “Ruuune”, pa im je na kraju poručio da idu na spavanje.

Odjeknulo je to u svim medijima, a kako ima onih koji kritikuju Đokovića zbog tog poteza, ima i onih koji su ga podržali. Između ostalog, britanski list “Independent”, koji je nerijetko borio bitke sa Noletom u posljednjih nekoliko godina, objavio je tekst u kome praktično kažu da su “navijači napravili problem probudivši Đokovića”. Preciznije, autor teksta Aleks Petl vjeruje da ovo može samo da bude pogubno po njegove sljedeće rivale.

U tekstu koji je naslovljen “Vimbldone, pazi se: Upravo si naljutio Novaka Đokovića”, navodi se, između ostalog, i sljedeće: “Pitanje koje se sada postavlja je da li neko može da priđe Đokoviću na terenu. Sada u četvrtfinalu sledi Aleks de Minor koji će igrati protiv drugačijeg Đokovića u odnosu na onog kojeg je očekivao. Zaboravite starog, ovaj je oštriji”.

“Istini za volju, možda je imao i pravo kada se radi o publici koja je bila na terenu u ponedjeljak veče. To da li je trebalo da im se obrati je druga stvar… U svakom slučaju, Đokovićev lov na osmu krunu na Vimbldonu dobio je interesantan obrt”, dodaje se.

Podsjetimo, Novak Đoković je na konferenciji za medije poručio da će uvijek reagovati kada navijači “pređu liniju”, objašnjavajući da mu je bilo jasno od starta da su se neki krili iza “skandiranja Rune”, koristeći priliku da ga izvižde. S druge strane, Holger Rune se nije složio sa tom ocjenom.