Britanka se hitno oglasila: Zbog snimka bičevanja odustala od OI VIDEO

24.07.2024. | 16:18

Šarlot Dižardin donijela je odluku da se povuče sa Olimpijskih igara zbog snimka koji se pojavio na društvenim mrežama…

Haos pred Olimpijske igre u timu Velike Britanije. Šarlot Dižardin (39) trebalo je da nosi zastavu na ceremoniji otvaranja na Seni, sve je išlo ka tome da će dobiti tu čast i privilegiju, a onda je sama donijela odluku da se povuče nekoliko dana pred početak takmičenja. Zašto? Zbog jednog kompromitujućeg snimka.

Ona se bavi konjičkim sportovima i jedna je od najodlikovanijih u tom sportu. Međutim, na društvenim mrežama počeo je da kruži klip na kom se vidi kako udara svog konja 24 puta što je naišlo na osudu mnogih. Nastao je pravi haos, razni komentari i sve to dovelo je do toga da se povuče. Nije htjela da se situacija dodatno pogorša poslije objavljenog snimka.

“Ovo što se dogodilo je potpuno van konteksta i ne pokazuje način na koji treniram svoje konje, kako radim sa svojim učenicima, ali ne postoji nikakav izgovor. Sramota me je i trebalo bi da postavljam bolje primjere svima. Zaista mi je žao zbog svojih postupaka i što sam iznevjerila sve, posebno sve u britanskom timu i fanove. Neću davati više izjava o ovome dok traje istraga”, navela je Šarlot.

Federacija konjičkih sportova (FEI) osudila je njene poteze poslije snimka koji se pojavio i saopštila je da je ona privremeno suspendovana na šest mjeseci i da će istraga da utvrdi sve detalje. Šarlot je ovim sportom počela da se bavi 2011. godine i od tada dominira. Na Olimpijskim igrama u Londonu uzela je dvije zlatne medalje. U Rio de Žaneiru 2016. je osvojila zlato i srebro, a u Tokiju dvije bronze.