Cicipas pred duel sa Đokovićem priznao: Želim da izađem na teren da se borim za pobjedu

01.08.2024. | 11:42

Za mjesto u polufinalu olimpijskog turnira, Novak Đoković će igrati protiv Stefanosa Cicipasa, meč se igra danas u večernjem terminu, ne prije 19.00.

Njihov meč je drugi meč po rasporedu na stadionu “Filip Šatrije“ i to će ujedno biti premijera prvog nosioca kada je u pitanju večernji termin na ovom olimpijskom turniru. To mu svakako ide na ruku ukoliko se u obzir uzmu velike vrućine i to koliko je teško bilo prethodnih dana igrati na terenima „Rolan Garosa“.

To će ujedno biti i njihov 13. međusobni okršaj, istorija susreta je ubjedljivo na strani Srbina. Đoković je slavio na jedanaest duela, dok je Grk to učinio dvaput. Jedan od najuzbudljivijih bio je onaj koji su odigrali na ovom terenu kada je Đoković u finalu Rolan Garosa 2021. godine uspio da protiv 11. igrača sveta preokrene i slavi sa 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Novak je u seriji od deset pobjeda protiv Cicipasa, a u prethodnoj rundi je savladao Dominika Kepfera iz Nemačke. Sa druge strane, Grk je do ove faze stigao tako što je eliminisao Sebastijana Baeza.

Koliko samo Nole želi zlato

– Donošenje medalje Srbiji mi je cilj od Pekinga gdje sam osvojio jedinu. Imao sam dosta dobrih izdanja na Olimpijskim igrama, ali mi je polufinale problem. Dobro je iskustvo i čast, podržavati druge sportiste, oni tebe…

Protiv Cicipasa ga čeka težak posao:

– Očekujem težak meč, spremao se za šljaku. Igrao je neka gren slem finala kao ono protiv mene na Australijan openu. Zna da se nosi sa pritiskom, voli da igra za Grčku… Postoji šansa da igramo uveče što nije loše zbog ovih vrućina, a video sam da Cicipas ne igra miks.

Cicipas prije meča

Najbolja stvar koju možete da imate kao teniser jeste pamćenje zlatne ribice. Trudim se da radim na tome. Da se grend slemovi igraju na dva do tri seta, bilo bi to potpuno drugačije finale, ali jasno mi je da je isti slučaj bio godinu dana ranije kada smo igrali polufinale (na Rolan Garosu). On je vodio sa 2:0, ja sam izjednačio i on je dobio peti set – rekao je Cicipas.

Očekivao je Cicipas duel protiv Đokovića.

– Nisam očekivao ništa manje od Novaka, vidio sam da je motivisan. Želim da izađem na teren da se borim za pobjedu protiv svakog igrača, da se borim za svaki poen. Imam samopouzdanje, motiv. Mogao sam da osvojim Rolan Garos prije neku godinu protiv njega, bio sam blizu. Želim da vratim tu igru.

Svjestan je da nije u situaciji da prijeti Novaku.

– U tenisu je teško predvidjeti scenario, šta će se tačno dogoditi. Neko jednostavno izađe na teren, odigra sjajan tenis, osjeća lopticu bolje od rivala. Ne mislim da forma ima veze sa tim. Igrao sam sa njim u tri seta. Jednostavno treba da izađem na teren i da se trudim da budem bolji nego prethodnih puta. Rivalstvo sa Novakom je prilično trajno. Igrali smo mnogo mečeva jedan protiv drugog. Za mene su to najteže lekcije koje sam imao na teniskom terenu.