Crno-bijelima malo 6.5 miliona evra: Partizan glatko odbio ponudu za Saldanju

25.07.2024. | 19:41

Možda Partizan nije blistao protiv Dinama iz Kijeva, ali dva gola Mateusa Saldanje ponovo su skrenula svjetla pozornice ka napadaču crno-bijelih Mateusu Saldanji.

Kako Telegraf prenosi, Brazilac je dobio ponudu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, od fudbalskog kluba Al Džazira u visini od 6.5 miliona evra, na koji su dodati i bonusi.

Pomenuti klub je bio izdašan i prema samom fudbaleru, ponudio mu je godišnju platu u visini od 2 miliona evra neto, što je Saldanji i te kako privlačno, ali…

U ovom trenutku, Partizan je glatko odbio Arape, jer potražuje daleko veći novac za Brazilca, crno-bijeli računaju da će na Saldanji, koji je aktuelnu sezonu počeo sa tri gola u dva meča, inkasirati između deset i 12 miliona evra.

Otuda je klub iz Humske prije nekoliko dana glatko odbio i vlasnike Mančester sitija, odnosno Siti grupe, koja je već kupovala perspektivne fudbalere u Partizanu (Filip Stevanović) i Srbiji (braća Ilić, Gordić, Tedić…).

Pomenuta ponuda nije odgovarala ni crno-bijelima, pošto je iznosila 4.800.000, plus ostvarive bonus od 1.000.000 evra, ali ni samom Saldanji, jer je bilo planirano da bude proslijeđen na pozajmicu u jedan od brazilskih klubova, koji kontrolišu bogati vlasnici Mančester sitija.

Nisu to jedina konkretna interesovanja za Saldanju, ona dolaze i sa zapada Evrope, iz Italije i Španije, s tim da nekolicina klubova zna status Brazilca u Humskoj poslije kontakata sa čelnim ljudima.