Dijeli pravdu u finalu Lige šampiona: Sudija koji je uhapšen u BiH zaradiće pravo bogatstvo FOTO

29.05.2024. | 12:32

Finale ovogodišnje Lige šampiona na kultnom Vembliju između Real Madrida i borusije Dortmund, sudiće slovenački sudija Slavko Vinčić.

Naime, Vinčić će za dijeljenje pravde na ovom susretu zaraditi 10.000 evra, a meč je na rasporedu 1. juna od 21 sat.

Iako će dijeliti pravde veoma važnog finala, Slovenac će ipak zaraditi daleko manje od igrača španskog i njemačkog predstavnika u Londonu.

Španska “Marca” je navela primjer igrača Reala, koji imaju zapečaćen bonus od 1,4 miliona evra za osvajanje trostruke krune, koju mogu ostvariti ako u posljednjoj utakmici sezone pobijede tim iz Dortmunda, prenosi Avaz.

 

Slovenski sudija je zanimljiv zbog jednog, u najmanju ruku, zanimljivog događaja. Slavko Vinčić je ostao upamćen po skandalu koji se dogodio 2020. godine. On je bio učesnik zabave u BiH, koju je organizovala starleta Tijana Ajfon, gdje je bio čak i uhapšen ali su ga brzo pustili na slobodu.

Za dijeljenje pravde u četvrtfinalu i polufinalu Lige prvaka glavne sudije zarade 7.500 eura, dok za utakmice grupne faze po 6.000 evra.

Vinčićevi pomoćnici u subotnjem finalu dobit će po 3.000 evra, 4.000 je premija za VAR sudiju, 2.000 za AVAR sudiju, a 1.500 za četvrtog sudiju.

“Marca” je otkrila i to da sudije u Španiji imaju fiksnu platu od 12.500 evra mjesečno.