Dončić tragičar! Dalas poražen na svom terenu od Oklahome za izjednačenje u seriji

14.05.2024. | 07:31

Košarkaši Oklahome su uspjeli da vrate brejk protiv Dalasa sa 100:96, čime su izjednačili u polufinalnoj seriji Zapada, te je sada rezultat 2:2. Meč je mogao otići i u drugom smijeru, ali je ogroman tragičar postao Luka Dončić.

Dalas je bio dosta bolji tim, sve do poslkednje deonice, kada su prokockali prednost koju su čuvali, dok su i jedna i druga ekipa dosta mnogo šutirali iz igre, da bi na kraju presudila slobodna bacanja.

Mavsi su imali na poluvremenu prednost od 11 poena, vodili su i tokom treće dionice, potom i četvrte, kada su prvi put i ispustili vođstvo i prebacili ga na stranu Oklahome, koja je stekla prednost serijom 9:0.

U samoj završnici, pri rezultati 96:94, Luka Dončić je na 10 sekundi do kraja krenuo u prodor i zaustavljen je faulom, ali je pogodio samo jedno bacanje. Potom se ušlo i u penal završnicu, gdke su Čet Holmgren i Šaj Gildžijus-Aleksander bili sigurni.

Najbolji na ovom meču bio je upravo Aleksander sa 34 poena, Čet Holmgren je dodao 18, Lu Dort 17, a Džejlen Vilijams 14 poena u pobkedničkoj ekipi. Na drugoj strani Luka Dončić je upisao tripl-dabl, imao je 18 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Ipak, najbolji u Dalasu je bio Pi Džej Vašington sa 21 poenom, Derik Džons je dodao 17, a Danijel Gaford 10.

Naredne dvije utakmice se igraju u Oklahomi, gdje će Tanderi imati priliku i da završe ovu seriju, ukoliko slave u oba meča.