Englezi nakon penala u polufinalu Evropskog prvenstva, Švajcarska u suzama

06.07.2024. | 20:46

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je nakon penal serije, eliminisala Švajcarsku.

Treći duel četvrtine finala Evropskog prvenstva u fudbalu u Dusseldorfu odigrale su selekcije Engleske i Švicarske i to je bila jedna od najlošijih utakmica na ovom EURO-u, okončana je rezultatom 1:1 nakon regularnog dijela ali i produžetaka, a nakon boljeg izvođenja penala plasman u polufinale osigurala je reprezentacija Engleske.

Prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno s obje strane. Kada smo pomislili da ne moće gore od utakmice Portugala i Francuske, večeras su se Švajcarci i Englezi potrudili da nas demantuju.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli nijedan udarac u okvir gola bilo koje ekipe.

Englezi su imali pet udaraca prema golu, nijedan nije bio blizu, Švajcarska je samo jednom šutirala, što dovoljno govori kakva je utakmica bila u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu malo bolji fudbal, bilo je nekih uzbuđenja.

U 51. minuti prilika za Švicarce preko Emboloa, Pickford je to odbranio, a Engleska prijeti tek u 71. minuti preko Fodena, nije to zabrinulo švicarsku odbranu.

Kada se činilo da meč ulazi u lagani ritam i da se čekaju produžeci, pogodak u Dusseldorfu. Embolo je iskoristio jednu priliku i u 75. minuti pogodio za vodstvo Švajcarske od 1:0.

Nakon gola Emboloa, Englezi su preuzeli posjed, pokušavali su doći do gola, a uspjevaju već u 80. minuti. Saka je šutirao sa distance i lijepo pogodio za 1:1, piše’ SportSport.ba’.

Do kraja regularnog dijela ostalo je 1:1 i treća utakmica četvrtine finala otišla je u produžetke.

U produžecima prvi prijete Englezi u 95. minuti, sjajan put Rice, još bolja intervencija Sommera. U 113. minuti uzbuđenje pred golom Engleza, ali Zakarija kasni na jednu oštru loptu. Sierro u 199. minuto odlično šutira, Picfkord spašava Engleze i nakon produžetaka rezutlat je glasio 1:1 pa se pristupilo izvođenju penala.

Nakon penal serije bolja je bila reprezentacija Engleske i zakazala duel polufinala 10. jula u Dortmundu sa početkom u 21 sat, a protivnik će biti bolji iz duela Nizozemske i turske.