Francuz na centru u Berlinu: Poznato ko sudi finale EURA

11.07.2024. | 12:22

Sudijski komitet UEFA saopštio je da će Fransoa Leteksje iz Francuske suditi finale EURO 2024 između Španije i Engleske, koje će se igrati u nedjelju, 14. jula u 21:00 po srednjeevropskom vremenu na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Ovaj 35-godišnji Francuz, međunarodni sudija od 2017. godine, već je sudio na 65 zvaničnih utakmica UEFA u svojoj karijeri.

Na ovogodišnjem završnom EURO turniru sudio je tri utakmice grupne faze, Španija-Gruzija, Danska-Srbija i Hrvatska-Albanija i bio je četvrti sudija na otvaranju između Njemačke i Škotske u Minhenu.

Prošle sezone, Leteksje je vodio deset mečeva UEFA klupskog takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope i bio je četvrti sudija u finalu Lige šampiona 2024. između Borusije Dortmund i Real Madrida na Vembliju. Takođe je bio sudija Superkupa 2023. između Mančester Sitija i Sevilje u Pireju.

Leteksijeu će se u nedeljnom finalu pridružiti francuski pomoćnici Siril Munjer i Mehdi Rahmuni, dok će Šimon Marcinijak (Poljska) biti četvrti sudija. Uloga video asistenta sudije (VAR) dodijeljena je Žeromu Brisaru (Francuska), uz asistenciju Vilija Delajoda (Francuska) i podršku Masimilijana Iratija (Italija). Tomaš Listkievič (Poljska) kompletira postavu kao pomoćni rezervni sudija.