petak, 10 avgust 2018 16:29

Fudbalski savez RS uvodi liceniranje klubova

Napisano

Fudbalski savez Republike Srpske usvojio je odluku o uvođenju licenciranja za klubove Prve lige Republike Srpske za  sezonu 2020/21.

Odluku da se uvede sistem licenciranja za klubove Prve lige FSRS usvojio je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske , na 13. redovnoj sjednici, pod predsjedavanjem predsjednika Mile Kovačevića.

 

Članovi fudbalske vlade RS  na prošloj sjednici usvojili su odluku o smanjenju klubova u Prvoj ligi Republike Srpske, koja stupa na snagu od sezone 2019/2020, a godinu dana kasnije u eliti Srpske igraće klubovi koji  budu ispunjavali  određene standarde, odnosno  kriterijume iz sistema licenciranja kao što su:  infrastrukturu na stadionu, finansijski budžet, omladinska škola,  stručni kadar…

 

Skupština FSRS treba  da ovo verifikuje. Ovom odlukom, rečeno je, nadležnosti se neće prenositi na FS BiH, pošto će FSRS formiti akreditovane komisije. Na prijedlog Komiteta za hitna pitanja  imenovani su Komesari za takmičenje i Komesari sa suđenje u Regionalnim (trećim) ligama za sezonu 2018/2019.

 

Komesar za takmičenje na „Zapadu“  je Željko Grbić iz Banjaluke, a suđenja Dalibor Anđić iz Omarske. U grupi „Centar“ Komesar za takmičenje je Predrag Pajić iz Šamca a suđenja Dado Petrović iz Broda.

 

Dužnost Komesara takmičenja Regionalne lige „Istok“ obavljaće Milivoj Marković iz Zvornika, a suđenja Danijel Pajić iz Bjeljine.

 

U grupi „Jug“  Komesar takmičenja je Dragomir Đajić iz Istočnog Sarajeva, a Komesar suđenja Miodrag Bodiroga iz Trebinja. Usvojena je lista delegata Prve, Drugih i Regionalnih liga FSRS za novu sezonu.

 

Izvršni odbor je  informisan da je Područni fudbalski savez Gradiška pokrenuo disciplinsku prijavu protiv odgovornih lica u PFS Banjaluka, kao i klubova, Mladost iz Bajinaca i Borca iz Šibovske( PFS Gradiška), te dao podršku nadležnim organima da procesuiraju odgovorne i donesu odluku.

 

Od 12 klubova Prve lige FSRS samo je Željezničar Sport Team obavijestio Izvršni odbor da se ne slaže sa skraćenjem lige.

 

Od 1. septembra 2018. godine Gradskom fudbalskom savezu Banjaluka biće oduzeto ovlaštenje za vršenje registracije igrača pošto informacija koju je imao Izvršni odbor, pokazuje da Gradski savez nije preuzeo nikakve korake na otklanjanju nedostataka niti je dostavio bilo kakvu dokumentaciju, pa ranija odluka FS BiH ostaje na snazi.

 

Članovi  fudbalske vlade ocijenili su uspijeh reprezentacije FSRS  U-13  i U-15 na međunarodnom turniru Jozef Kubin u Jablonecu u Češkoj, gdje su bili najbolji, kao veliki doprinos afirmaciji  fudbala Republike Srpske u inostranstvu.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.