Italijan predvodi karavan: Siner uvećao prednost, Nole ponovo na drugoj poziciji

24.06.2024. | 08:45

Srpski teniser Novak Đoković od ovog ponedjeljka je ponovo drugi igrač svijeta, nakon što je na toj poziciji pretekao Karlosa Alkarasa. Sa druge strane, Janik Siner je dodatno uvećao prednost na prvom mjestu.

Nakon osvojene titule u Haleu i pobjede u finalu protiv Huberta Hurkača, Janik Siner je uvećao svoj bodovni saldo za još 410 bodova, a sada je na prvom mjestu sa 9.890 ATP poena.

Italijan i dalje predvodi karavan, ali je došlo do smjene na drugom mjestu, gdje se sada nalazi Novak Đoković. Srpski teniser nije igrao ove nedjelje, ali je napredovao zahvaljujući ranom ispadanju Karlosa Alkarasa u Kvinsu.

Što se tiče ostalih igrača među prvih deset, Aleksander Zverev je na četvrtom, a Danil Medvedev na petom mjestu. Andrej Rubljov je zadržao šestu poziciju, dok je Hurkač sada sedmi, nakon dobrog rezultata u Haleu.

Kasper Rud je na osmoj poziciji, Aleks de Minor je pao dva mjesta i sada je deveti, a u prvih deset je i Stefanos Cicipas, koji se pomjerio za jedan korak unapred, prenosi Sportal.

Od ostalih srpskih igrača, Laslo Đere je nazadovao pet mjesta i sada je na 52. mestu, Miomir Kecmanović je skočio jednu poziciju i sada je 53. igrač sveta, dok je Dušan Lajović 56. teniser, a ovako izgleda čitava ATP lista.