Italijan priredio senzaciju: Nole saznao rivala u polufinalu Vimbldona

10.07.2024. | 20:12

Srpski teniser Novak Đoković saznao je rivala u polufinalu Vimbldona, a to će biti Italijan Lorenco Museti.

Museti je u četvrtfinalu slavio protiv Amerikanca Tejlora Frica sa 3:2, po setovima 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1

Bio je ovo zaista fenomenalan meč na Terenu broj 1.

Fric je bolje počeo ovaj duel. Napravio je ključni brejk u 4. gemu prvog seta, a do kraja je sačuvao svoj servis i sa 3:6 poveo u ovom meču.

Veliku šansu za 2:0 propustio je Fric. Po dva brejka viđena su u ovom setu, a Fric je imao 5:3, ali je ipak Museti u odlučujućem gemu napravio brejk, a nakon toga odveo set u taj-brejk gdje se bolje snašao i izjednačio u setovima.

Potpuni preokret režirao je 25. teniser svijeta u 3. setu. Furiozan je bio Museti. Poveo je ekspresno sa 2:0 u gemovima ranim brejkom, da bi u petom gemu napravio još jedan brejk za sigurno osvajanje 3. seta, 6:2.

Ipak kada se činilo da je psihološki momenat na strani Musetija, Fric se probudio. Odigrao je fantastičan 4. set u kome je ključni brejk napravio u 8. gemu i sa 3:6 odveo meč u odlučujući set, a onda se raspao.

Nestvaran 5. set odigrao je Museti. Poveo je Italijan sa 5:0 ekspresno. Nije znao Fric šta ga je snašlo u tim trenucima. Dominirao je Italiijan u svim segmentima igre, kretao se fenomenalno, a Fricu je dopustio samoa jedan gem u ovom setu i sa 6:1 otišao u polufinale, što je njegov najbolji rezultat u karijeri na grend slemovima.

Museti će se u polufinalu sastati sa Novakom Đokovićem u petak, dok drugi polufinalni par čine Karlos Alkaras i Danil Medvedev.