Iz Zrinjskog optimistični pred finale Kupa BiH: Najavljuju odbranu titule u Banjaluci

21.05.2024. | 09:18

Sve dileme u WWin fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine su riješene utakmicama 32. kola igranim u ponedjeljak.

Fudbaleri Borca podigli su pehar šampiona, poznato je da u Evropu idu još Zrinjski, Sarajevo i Velež, a u niži rang sele Tutla Siti i Zvijezda 09.

Zavjesa na fudbalsku sezonu biće spuštena sutra na „Gradskom stadionu“ u Banjaluci, gdje se očekuje novi spektakl. U revanšu finala Kupa Bosne i Hercegovine snage će odmjeriti Borac i Zrinjski, dvije definitivno najbolje ekipe trenutno u bh. okvirima.

„Plamići“ su ove sezone ostali bez trofeja u prvenstvu, ali im minimalna pobjeda od 1:0 u prvom meču finala igranom prije dvije sedmice u Mostaru na stadionu „Pod Bijelim brijegom“ budi nadu da klupske vitrine ipak mogu ukrasiti jednim peharom.

„Idemo u Banjaluku motivisani i spremni. Imamo prednost od 1:0 i naravno da ništa nije gotovo. Očekujem jako tešku utakmicu, ali mislim da smo mi kada je najteže, najbolji. Idemo odbraniti titulu Kupa. Igramo protiv Borca koji je s nama najbolja ekipa. Mislim da će biti napeto, vodimo 1:0, treba pametno odigrati”, rekao je Željko Petrović, šef stručnog štaba Zrinjskog, prenose “Nezavisne”.