Iznenađenje! Brazil eliminisan sa Kopa Amerika!

07.07.2024. | 10:35

Fudbalska reprezentacija Urugvaja plasirala se u polufinale Kupa Amerike, pošto je jutros u Las Vegasu u četvrtfinalu poslije boljeg izvođenja penala savladala Brazil ukupnim rezultatom 4:2.

Utakmica je poslije 90 minuta završena bez golova, a Urugvaj je meč završio sa fudbalerom manje, pošto je u 74. minutu isključen Nahitan Nandez.

Fudbaleri Brazila su meč odigrali bez Vinisijusa Žuniora, koji je propustio duel sa selekcijom Urugvaja zbog parnih žutih kartona. Golove za Urugvaj sa 11 metara postigli su Federiko Valverde, Rodrigo Betankur, Đorđan de Araskaeta i Manuel Ugarte, dok je golman Brazila Alison odbranio penal Hozeu Mariji Himenezu. Strijelci za Brazil iz penala bili su Gabrijel Martineli i Andreas Pereira. Golman Urugvaja Serhio Ročet odbranio je udarac Edera Militaa sa 11 metara, dok je Daglas Luiz pogodio stativu.

Fudbaleri Urugvaja će u polufinalu Kupa Amerike igrati protiv Kolumbije, koja je jutros u četvrtfinalu u Glendejlu savladala Panamu rezultatom 5:0. Golove za Kolumbiju postigli su Džon Kordoba u osmom, Hames Rodrigez u 15, Luis Dijaz u 41, Ričard Rios u 70. i Migel Borha iz penala u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Utakmica između Urugvaja i Kolumbije biće odigrana 11. jula u Šarlotu. Prvo polufinale Kupa Amerike na programu je 10. jula u Nju Džersiju, a sastaće se Argentina i Kanada, prenosi tanjug.