Jokić ispred legendi, Đoković još čeka svoje “mjesto”: Ameri napravili listu najboljih u 21. vijeku

18.07.2024. | 08:37

Američki ESPN odlučio je na napravi listu 100 najboljih sportista 21. vijeka, a među njima će svoje mjesto naći dvojica Srba.

Novinari poznatog američkog medija upustili su se u vrlo nezahvalan zadatak da rangiraju 100 najboljih sportista u 21. vijeku. Do sada su završili dvije trećine posla, a među 75 do sada izabranih zvijezda našao se i jedan Srbin.

Riječ je o Nikoli Jokiću, košarkašu Denver Nagetsa, kojeg je ESPN postavio na visoko 28. mjesto. Koliko novinari američkog medija cijene srpskog centra najbolje se može ocijeniti ako se pogleda ostatak liste i imena koja su se našla iza Nikole.

Među njima su legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher, koji je postavljen na odmah na 29. mjesto, Dven Vejd ze zauzeo poziciju 35, Kevin Duernt 39, Dirk Novicki 41, Janis Adetokumbo 42, Tijeri Anri 48, Zinedin Zidan 50, Stiv Neš 51, Luka Modrić 55, Kilijan Mbape 65, Džejson Kid 69, Ronaldo Nazario 87, Ronaldinjo 94, Zlatan Ibrahimović 95…

Kao obrazloženje u slučaju Nikole Jokića navodi se da je riječ o NBA šampionu iz 2023. godine, kada je bio i MVP finala sa Majamijem, trostrukom MVP-u regularnog dijela NBA lige, šestostrukom Ol-staru, petostrukom članu najboljeg tima NBA lige, te MVP-u Zapane konferencije u šampionskoj 2023. godini, piše Sportal.

Novinari ESPN-a navode da Jokić svake godine nastavlja da ispostavlja brojke kakve liga nije vidjela od jednog visokog igrača, još od Vilta Čemblena, a da još toga tek slijedi od njega.

Očekuje se da ugledni američki medij izbaci i najboljih 25 sportista, gdje će svakako svoje mjesto naći i srpski teniser Novak Đoković, koji je prema svim statistikama najbolji igrač u istoriji “bijelog sporta” i petostruki osvajač Laureus nagrade za najboljeg sportistu godine.