Košarkaši večeras bili veoma raspoloženi: Srbija bez milosti zatrpala koš Japana

21.07.2024. | 22:07

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras je u Beogradu razbila Japan rezultatom 119:100 u pretposljednjem pripremnom susretu pred odlazak na Olimpijske igre.

Za razliku od prethodnih utakmica košarkaši Srbije večeras su bili veoma raspoloženi za igru i do napunili su koš selekcije Japana.

Odlična šuterska noć Orlova krenula je od samog početka. Srbija otvara meč serijom od 7:0, te konstantno drži prednost tokom prve dionice.

Razlika Srbije uglavnom je bila dvocifrena, a nakon deset minuta igre bilo je 33:23 u korist izabranika Svetislava Pešića.

Imala je Srbija tokom druge dionice i 16 poena prednosti, izgledalo je kao da Japan ne može ništa napraviti, ali potom dolazi do pada u igri Orlova i japanski košarkaši dolaze na samo minus četiri.

Srbija je do odlaska na veliki odmor uspjela povećati prednost na sedam razlike (59:52).

Nastavak meča donosi potpunu dominaciju Srbije. Japan nije imao nikakve šanse da se vrati u meč nakon fenomenalne treće dionice koju je domaća selekcija dobila (32:18), te je na ulasku u posljednju dionicu imala plus 21, 91:70, piše SportSport.ba.

Prednost Srbije u posljednjoj dionici išla je i do maksimalnih plus 26, igralo se brzo i efikasno s obje strane, a na kraju je bilo konačnih plus 19.

Nikola Jokić je sa 18 poena, osam skokova i sedam asistencija vodio Srbiju do pobjede, Bogdan Bogdanović je ubacio 15 poena uz osam asistencija, a 15 je ubacio i Petrušev.

Na drugoj strani Rui Hachimura je ubacio 29 koševa.