Ludnica od meča: Remi koji ne odgovara ni Hrvatima ni Albancima

19.06.2024. | 17:15

U ludom prvom meču drugog kola Eura, u Grupi B Hrvatska i Albanija odigrale su neriješeno. Nakon niza preokreta i skoro 100 minuta igre utakmica je završena onako kako nikome ne odgovara – 2:2!

Meč je za oba tima bio od izuzetnog značaja, dva poraza gotovo sigurno znače eliminicaiju sa turnira.

Odmah je Albanija krenula u napade. I to joj se isplatilo već u 11. minutu. Ćazim Laci je nakon dobre akcije svoje reprezentacije umakao Luki Modriću, ispala je odbrana Hrvatske, a Laci iz ni malo lake pozicije glavom šalje loptu iza leđa Dominika Livakovića.

Hrvatska je imala loptu u prvom dijelu meča, ali praktično sa njom nije znala šta će. Nisu u pojedinim situacijama Hrvati uspjevali da iznude ni korner.

Albanci su zato lako prelazili iz faze odbrane u fazu napada i u nekoliko navrata ozbiljno prijetili da povećaju prednost.

Prisebnost Livakovića sačuvala je Hrvate na samo jednom golu zaostatka.

Hrvatska je najbolju šansu imala u nadoknadi, ali ni tu nije uspjela da izađe kao pobjednik – faul u napadu presjekao je posljednji pokušaj da se na odmor ne ode sa zaostatkom.

A onda je Hrvatska u drugom poluvremenu zaigrala mnogo bolje, energičnije, odlučnije.

Stezala je obruč, šutirala, pokušavala, držala Albaniju na njenoj polovini i to je na kraju dalo rezultat.

U samo dva minuta je Hrvatska preokrenula, živnula je dodatno ekipa Zlatka Dalića kada je u igru ušao Ante Budimir koji je praktično oba puta imao glavnu ulogu u golovima.

Prvo je spojio Kramarića sa golom u 74. minutu za 1:1, a zatim zamalo Sučića za 2:1 minut kasnije. Ipak, pisaće se taj pogodak kao autogol Đasule.

Dva puta je Daku pripretio Livakoviću u nadoknadi vremena, ali nije uspio da pogodi. Ali zato jeste Đasula!

Igrao se peti minut nadoknade, odličnu akciju je izvela Albanija, a Đasula se na najbolji način iskupio za onaj autogol. Ništa tu nije mogao Livaković. Đasuli je ovo prvi gol u dresu reprezentacije.

U posljednjem, trećem kolu, Hrvatska će igrati protiv Italije, a Albanija protiv Španije. Ti mečevi su na programu su 24. juna od 21 sat.