Mediji u Italiji na nogama: Je li Siner ostavio djevojku zbog atraktivne Ruskinje?

16.05.2024. | 13:29

Društvene mreže su se usijale u Italiji.

Mediji prenose da je drugi teniser svijeta Janik Siner prekinuo višegodišnju vezu sa Marijom Braćini. “Gazzeta“ prenosi da je Maria javno viđena sa Janikom samo jednom: kada je igrač pozvao na San Siro da gleda utakmicu Milan-Borusiju Dortmund.

Inače, njih dvoje su uvijek bili uzdržani, a najnovije slike koje je Braćinijeva postavljala, a koja se obično prikazuje (sama) na mjestima gdje igra Siner, datiraju još od Mastersa 1000 u Majamiju.

Sada se čini da Janik, inače veoma rezervisan i uvijek pazeći da ne iznosi detalje svog privatnog života, izlazi sa koleginicom Anom Kalinskajom, 25-godišnjom Moskovljankom i trenutnom 26. teniserkom svijeta. Ruskinja je primijećena u Torinu posljednjih dana baš dok je Siner na liječenju u J Medicalu. Čini se da to nije slučajno, prenose Italijani.

Ana je inače rođena u Moskvi u sportskoj porodici: njeni roditelji su profesionalni igrači badmintona, a stariji brat Nikolaj Kalinski je fudbaler. Ana je kao juniorka bila sjajna, osvojila je Australijan open, a igrala je finale na Rolan Garosu i US Openu.

Dok je Kalinskaja tek stvarala ime u tenisu, ispričala je kako je sa “pet godina” obožavala Rafaela Nadala, ali je onda prestao da joj se sviđa.

“Kada sam odrasla, nisam voljela njegovu igru jer je bila potpuno suprotna mojoj”, rekla je Ruskinja.

Ona je centar pažnje stigla i zbog veze sa kontroverznim Nikom Kirjosom (2019-20). Trajala je svega par mjeseci.

Najdramatičnija epizoda dogodila kada je Kalinskaja vidjela Australca i njegovu novu djevojku Kjaru Pasari u jednom noćnom klubu. Pasarijeva je kasnije rekla da je Kalinskaja tada bacila čašu na njihov sto i ošamarila Nika po licu. Ubrzo je prekinuta i njihova veza, jer je Australac priznao da je varao Pasarijevu.