Mesi rastužio navijače: Argentinac najavio reprezentativnu penziju?

10.07.2024. | 09:30

Lionel Mesi i tim Argentine imaju veliku priliku da odbrane pehar na Kupu Amerike.

I ne samo to, poslije pobjede nad Kanadom u polufinalu od 2:0, stekli su mogućnost da uz Španiju postanu jedini nacionalni tim koji je slavio na tri uzastopna velika takmičenja.

Španci su to uradili 2008. na Evropskom prvenstvu, potom 2010. na Mundijalu u Južnoj Africi, a potom su odbranili trofej na Euro 2012.

“Ludilo je šta je ovaj tim uspio da uradi, šta radi Argentina. Za nas koji smo ostali tu iz stare garde, zaista je impresivno da smo sa reprezentacijom u još jednom velikom finalu”, izjavio je Mesi poslije meča.

Bio je veoma koncentrisan pred golom Kanade, u 51. minutu je postigao 109. u karijeri u dresu sa državnim grbom.

“Nisam bio siguran da će Encova lopta ići u gol, pa sam je preusmjerio. Bilo je to refleksno”, objasnio je Mesi kako je postigao gol.

Argentina je poslije ovog susreta nepobjeđena u deset mečeva zaredom. Želja Mesija i svih u Argentini je da osvoje rekordnu 16. titulu Kupa Amerike, a finale će igrati u Majamiju protiv Urugvaja ili Kolumbije.

“Moramo da uživamo u svakom trenutku života. Proživljavam sve ovo kao i na prošlom Kupu Amerike, na Mundijalu…Svjestan sam da su ovo možda i posljednje bitke i zato maksimalno uživam u njima”, rekao je Mesi.

Pa je dodao.

“Ovo je težak Kup Amerike, sve je izjednačeno, tereni su teški, temperature visoke, protivnici jaki. Biti u finalu, to je sjajna stvar”.

Selektora Argentine Lionela Skalonija pitali su da prokomentariše ovu izjavu o “posljednjim bitkama”, što asocira na njegov skoriji oproštaj od reprezentacije.

“Ostavimo ga na miru, on dobro zna da mi nećemo biti ti koji ćemo zatvoriti vrata pred njim. Može da ostane sa nama koliko god želi, čak i kada se povuče. Neka sam odluči o tome šta želi”, rekao je Skaloni.