Navijači gube strpljenje: Gdje se izgubio i zašto nema golova Kilijana Mbapea u Španiji

01.09.2024. | 12:41

Tokom predstavljanja na punom Santijago Bernabeu nova akvizicija Kilijan Mbape obećao je golove, dobre igre i trofeje. Ipak, zasad je sve ostalo samo na velikim riječima. Mbape je trenutno daleko odonog igrača iz Pari Sen Žermena.

U prva tri susreta u prvenstvu Španije reprezentativac Francuske i jedan od najskupljih igrača u istoriji kluba bio je nevidljiv. Istina i Real Madrid nije blistao. Remi u gostima kod Majorke (1:1), pa pobjeda (3:0) u slaboj igri protiv Valjadolida, a onda novi kiks u gostima kod Las Palmasa (1:1) rastužili su navijače koji polako, ali sigurno gube strpljenje, piše Srpskainfo.

U taboru aktuelnog evropskog i španskog šampiona upaljeni su alarmi za uzbunu, posebno zbog činjenice da najveći rival Barselona melje sve rivale ima maksimalan učinak u novoj sezoni. I dok navijači čekaju da proradi Mbape, nekadašnji igrači traže razloge zbog kojih Francuz nije onaj pravi. Mnoge zvijezde Reala sklone su komentaru da igranje za najtrofejniji svjetski klub nije isto kao kad branite boje nekih drugih timova. Zajednička je konstatacija da u Real Madridu nema vremena za gubljenje, odmah se na Santijago Bernabeu traže vrhunski rezultati. Pravi se i poređenje sa Lukom Modrićem i Lukom Jovićem.

Real je imao strpljenja sa kapitenom Hrvatske kome nije trebalo mnogo vremena da se uklopi u novu sredinu nakon dolaska iz Totenhema. S druge strane Luka Jović se izgubio na Santijago Bernabeu, a uz to i Karlo Anćeloti nije bio zadovoljan njegovim angažmanom na treninzima. Za Jovića Španci kažu da je došao iz Ajntrahta kao vrhunski golgeter i veliki talenat i na tome je sve stalo.

Karlo Anćeloti još uvijek traži dobitnu kombinaciju na otvaranju nove sezone, ali očigledno je da će mu trebati još vremena. Ako je vjerovati medijima u Madridu Vinicijus već razmišlja o odlasku i jasno je da neke stvari ne štimaju u svlačionici. Da li je Mbape ta „bomba“ koja ljulja svlačioncu vidjeće se u nastavku sezone. Od Mbapea se očekuju golovi i to već od večeras kad u goste stiže neugodni Betis.

Da li će Mbape prekinuti golgeterski post ili će navijači i dalje čekati da se upiše u listi strijelaca. Start sezone nije obećavajući, u tri utakmice pored imena Kilijana Mbapea u rubrici broj postignutih golova stoji jedna velika nula. Barselona već ima 12 bodova, a Real Madrid pet uz utakmicu manje.