Orlići u polufinalu Evropskog prvenstva: Ovim golovima su srušili vršnjake iz Austrije VIDEO

30.05.2024. | 13:15

Kadetska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Еvropskog prvenstva, a pobjedu nad Austrijom (3:2) obilježila je spektakularna akcija u uvodnim minutima drugog dijela meča.

Dok je Srbija imala prednost (2:1), naši najtalentovaniji fudbaleri odigrali su jednu od najboljih akcija na cijelom turniru i zatim zatresli mrežu rivala!

Akcija za treći gol Srbije, u 55. minutu meča, počela je od Partizanovog golmana Vukašina Jovanovića koji je bio veoma smiren. Bacio je loptu na travu, sačekao presing igrača Austrije, a zatim “presjekao” linije dodavanjem ka veznom fudbaleru koji se ponudio kao opcija, a zatim se akcija preselila na lijevu stranu napada.

Mladi reprezentativci Srbije razmijenili su još nekoliko dodavanja prije nego što je Zvezdin Aleksa Vasilić pravovremeno gurnuo loptu u prostor. Bilo je to fantastično dodavanje za Mihajla Cvetkovića, prvotimac Čukaričkog, koji je i završio akciju za pobjednički gol Srbije na ovom meču. Pogledajte kako je to izgledalo:

Podsjećamo, Srbija će u polufinalu Еvropskog prvenstva za kadete igrati 2. juna protiv Portugala ili Poljske. Rivala ćemo saznati u četvrtak uveče, nakon što se završe svi četvrtfinalni susreti. Biće to prilika da se “orlići” izbore za plasman u finale, a izuzetno talentovana generacija koju predvodi Jovan Damjanović mogla bi da se nada i tituli!