Ovo su Grobari čekali: Karlik Džons stiže u Partizan, crno-bijeli imaju novog pleja

26.07.2024. | 08:50

Reprezentativac Južnog Sudana Karlik Džons igraće ove godine za Partizan, a kako su obe strane potvrdile na društvenim mrežama.

Nakon što je predsjednik Partizana Ostoja Mijailović u ponoć najavio, to je potvrdio i košarkaš putem društvene mreže “Instagram”.

Podsjetimo, Karlik Džons je u NBA bio član Dalasa, Denvera i Čikaga, takođe je bio MVP u G Ligi (razvojna liga) u sezoni 2022/23, kada je igrao za Vindi Siti Bulse.

Prošlu sezonu je proveo u Kini igrajući za Žeđijang Golden Bulse, a nedavno je u dresu reprezentacije Južnog Sudana protiv Sjedinjenih Američkih Država postigao tripl-dabl i zamalo odveo tim do pobjede.

Nikada se ranije nije desilo da neki košarkaš postigne tripl-dabl protiv Sjedinjenih Američkih Država, što govori o sposobnosti i talentu ovog košarkaša.

Partizan je do sada zvanično doveo Vanju Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikinu, a nezvanično Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa, Ajzeu Majka, Marija Nakića, Sterlinga Brauna, Isaka Bongu, Arijana Lakića i kako stvari stoje Karlika Džonsa.