Partizan se plasirao u finale ABA lige: Crno bijeli košarkaši “pustili ruku”, pa zakazali duel sa Zvezdom

10.05.2024. | 21:21

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale regionalnog takmičenja, pošto su u trećoj odlučujućoj utakmici u Areni savladali ekipu Budućnosti rezultatom 100:86.

Od starta meča viđena je neizvjesna košarka u kojoj niti jedan, niti drugi tim nisu uspijevali da dođu do osjetnije prednosti. Budućnost je na jednoj strani igrala svoju igru, dok su crno-bijeli djelovali poprilično stegnuto i nervozno. Tako, gosti su bili u blagoj prednosti, a trener Partizana Željko Obradović, nastojao je da tajm-autima i čestim izmjenama “prodrma” svoje košarkaše.

Ipak, Podgoričani su vodili 19:13, a do kraja dionice, poslije dobre igre Nanelija i trojke Džejlina Smita, crno-bijeli vraćaju prednost na 23:21.

U nastavku ponovo je viđen egal, a pred sam kraj poluvremena gosti uspijevaju da se “odlijepe” serijom poena i dođu do najveće prednosti od 54:45.

U nastavku, viđena je slična slika tokom prvih nekoliko minuta. Ali, košarkaš Budućnosti Jogi Ferel je dobio nesportsku i tehničku i morao je da napusti igru! To koristi Partizan i preko Pantera dolazi do prednosti 64:60.

Treći kvartal pripao je crno-bijelima koji su pomenutu dionicu dobili rezultatom 25:17, pa su sa +2 ušli u posljednjih 10 minuta.

Izabranici Željka Obradovića su na startu četvrte četvrtine poenima Avramovića i Nanelija napravili seriju od 7:0, a nakon tajm-auta, Aleksa Avramović je pogodio trojku i doveo svoj tim na dvocifreni plus (82:71). Do kraja susreta domaći sastav je kontrolisao dešavanja na terenu i nije dozvoljavao gostima da ozbiljnije priprijete i smanje zaostatak.

Što se košgeterskog učinka tiče, Partizan su do pobjede predvodili Avramović sa 20, i Naneli i Panter sa po 19 poena, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio isključeni Jogi Ferel koji je stao na 18 poena.

Partizan će u finalu odmjeriti snage sa Crvenom zvezdom koja je u ranijem terminu eliminisala Megu, a prvi susret vječitih na programu je u ponedeljak.